Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
1250 TL ve Üzeri Alışverişlerde Kargo Ücretsiz
Güvenli Ödeme 3D Secure
logo
25 ürün bulunuyor.

KUMAŞ TÜRÜ

Zefir Kumaş (25)

KULLANIM ALANI

Abajur/Lambader Kılıfı (25)
Amerikan Servis / Supla (25)
Çanta (25)
Çanta Astarı (25)
Fon Perde (25)
Lavanta Kesesi / Kavanoz Kapağı (25)
Masa Örtüsü (25)
Mutfak Önlüğü (25)
Runner (25)
Sofra Bezi (25)

DESENLİ VEYA DÜZ

Desenli (25)

DESENLER

Ekose (15)
Pötikare (10)

ANA RENKLER

Bordo (1)
Fuşya (2)
Gri (1)
Kahverengi (2)
Kırmızı (5)
Koyu Gri (1)
Lacivert (5)
Lila (1)
Mavi (1)
Mor (1)
Pembe (3)
Saks Mavi (2)
Sarı (1)
Siyah (6)
Turkuaz (1)
Turuncu (4)
Yeşil (2)

MATERYAL

%50 Pamuk %50 Polyester (25)

KUMAŞIN SEZONU

4 Mevsim (25)

KUMAŞIN ENİ

NaN
NaN
0

Zefir Kumaş


Zefir kumaş aslında iplikten dokunularak elde edilen, kısaca iplikten boyalı dokuma olarak da adlandırılan bir kumaş çeşididir. Polyester iplikten de dokunabilen zefir kumaş modelleri açısından da zengin olan bir kumaştır. Yapısı gereği kolay ütülenen zefir kumaş kolay kolay kırışmaya neden olmaz. Aynı zamanda leke ve kir itici özelliğe de sahiptir ve bu özelliği sayesinde de üzerinde leke, kir ve toz tutmaz. Zefir kumaş özellikleri arasında en önemli olanlarda bir tanesi de son derece dayanıklı olmasıdır. Zefir kumaş satın alınma süresinden itibaren gerekli bakımlar yapıldığında çok uzun yıllar kullanılabilir. Zefir kumaşın bakımı esnasında da dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Makinede temizliği sağlanabilen zefir kumaş maksimum 30 derecede yıkanmalıdır. Yıkama esnasında renkli deterjan kullanımından olabildiğince kaçınılmalıdır. Yıkama işlemi ve kurutma işlemi sonrasında ise ütüleme yapılmalıdır. Ütüleme yapılırken de maksimum 150 derece olacak şekilde ütü sıcaklığı ayarlanmalıdır. Bunlara ek olarak da kumaş düz yüzeyden değil, tersi çevrilerek ütülenmelidir. 


Zefir Kumaş Çeşitleri 


Zefir kumaş, çeşitleriyle ön plana çıkan bir kumaş türüdür. Farklı pek çok kullanım alanına sahip olan zefir kumaşın polyester ya da pamuk gibi çeşitleri vardır. Polyester zefir kumaşı daha uygun fiyatlı bir üründür. Pamuk zefir kumaşı ise daha yüksek fiyatlı bir üründür. Bu kumaşın aynı zamanda kareli zefir kumaş ve renkli zefir kumaşı gibi çeşitleri de üretilmektedir. Kullanım alanları da son derece geniş olan zefir kumaş sıklıkla masa örtüsü, sofra bezi, gömlek ya da elbise olarak kullanılır. Okullarda sıra örtüsü olarak kullanılabilirken, koltuk örtüsü ya da halı örtüsü gibi alanlarda da sıklıkla kullanılır. Tüm bunların yanında otellerde dahi kullanılabilen bir kumaş türüdür. Leke tutmayan bir yapısı olması dolayısıyla aşçı ya da mutfak personeli gibi kişilerin kıyafetlerinde bu kumaştan yararlanılır. Her türlü düğün ya da davet salonu, otel, ofis ve ev için kullanılabilecek en ideal ürünlerden biridir. Dekorasyon amaçlı da kullanılan zefir kumaş çeşitleri tercihe bağlı olarak sofra tasarımlarında da kullanılabilir. 


Zefir Kumaş Fiyatları 


Zefir kumaş fiyatlarının belirlenmesinde bir dizi önemli faktör rol oynar. İlk olarak, kumaşın kalitesi büyük bir etkiye sahiptir; yüksek kaliteli kumaşlar genellikle daha pahalıdır. Kullanılan malzemenin türü de fiyatı da önemli ölçüde etkiler; doğal lifler genellikle sentetiklere göre daha maliyetlidir. Kumaşın boyutu, genişlik ve uzunluk açısından, maliyeti doğrudan etkileyebilir; daha büyük parçalar daha yüksek fiyatlı olabilir. Ek olarak, kumaşın özel özellikleri, desenleri, renkleri ve işlemeleri gibi faktörler de fiyatlandırmada rol oynar. Tüm bu faktörler, zefir kumaşın son fiyatını belirleyen önemli detaylardır. Bu nedenle, zefir kumaş fiyatı, belirtilen bu sebeplere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.